Ett par val för många

Jag har skaffat mig en ny lyxig morgonrutin. Nämligen att gå förbi konditoriet som ligger i Saluhallen nära jobbet och köpa en färsk müslifralla med russin – finns det något godare bröd på frukostbordet?? 6 kronor kostar den och smakar gudomligt gott. 

När jag strosar till kondiset imorse möts jag av utriven butiksinredning och snickare som går lös på allt vad väggar, tak och lampor heter. Detta störde ju min plan en smula. Jag insåg att jag inte är så bra på att tackla oförutsedda händelser kl. 8 på morgonen när jag blev lite kallsvettig – vad ska jag nu äta till frukost?!

Jag kanske bör nämna att mitt kontor ligger mitt i Göteborg city och att det inte direkt råder brist på morgonpigga caféer…

Hur som helst gick jag vidare till Espressohouse. Där skulle jag minsann unna mig en sån där god frukost med juice och kaffe och grejjer. Väl framme vid disken beställde jag Frukostklassikern à 55 kronor. Gott och enkelt. Tills frågorna börja komma.

– Latte, vanligt kaffe, macchiato eller espresso? Latte på lättmjölk? javisst

– Mörk eller ljus scone? Mörk? ok

– Cream cheese, ost eller sylt? sylt? absolut

– Röd juice eller apeslinjuice? apelsin? perfekt

Varsågod. jasså, du ska ta med?

H.E.R.R.E.G.U.D. jag var alldeles svettig är jag kom därifrån. För många val och oförutsedda händelser kl. 8 på morgonen. jag säger bara det…

Image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s