Ett kilo njutning

Bloggen vilar emellanåt, ibland av lathet, ibland av anledningen att det inte finns Internet på Jylland. I detta fall den senare förklaringen.

Vi kom hem från fyra underbara – UNDERBARA – dagar vid, eller snarare på, Limfjorden på vackra Jylland. Det finns få som gör livet så enkelt som min syster och hennes fina familj. Vi har lekt, plockat snäckor, badat i minus 247 grader, ätit dagsfärska krabbor och räkor som levt 100 meter från huset vi bodde i, druckit fantastiskt vin och god inhemsk öl, spelat Yatzy, sighsee:at, ätit glass, promenerat, joggat, skällt ut och gestikulerat fula ord åt en dansk som fick mig att nästan-väldigt-nära-krocka och skrattat och myst så man blir alldeles varm och kan spara känslan ända tills vi ses nästa gång. 

Hela atmosfären vid huset gjorde att man small av minst en gång i kvarten. Ljuset över havet utgjorde ett skådespeleri under konstant förändring så det gjorde liksom inget att det var så dåligt väder att himmelen öppnade sig emellanåt. Lukten av hav och tång och känslan av håret som klistras samman av vindtovor och saltstänk får hela stadsbon i en att flytta hemifrån ett tag – befriande skönt.

Nu är det svärmorshäng och hemmafix ett par dagar. Älskade semestertider…

det togs en hel del bilder så här kommer en handfull (eller två)

Image

Image

Image

ImageImage

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s