Nyvunnen respekt

Man lär så länge man lever sägs det ju och oooooo vad jag kan skriva under på det.

Den senaste tidens händelser har lärt mig en ny typ av ahaaaa-respekt som jag nu kommer att bära med mig för alltid. Jag kanske tom kommer att kunna skriva en best seller men tills dess att den slår listorna (och blir skriven då) får ni innehållsförteckningen.

Kapitel 1.
Gamla elledningar i gamla hus är inget att leka med.
Vi står på översta våningen och tapetserar Es rum. Vi är något frustrerade då väggen är skev, bucklig, innehåller ett parti av snedtak OCH att papperstapeter suger i största allmänhet. Gång på gång fick vi andas och räkna till 10 innan vi kunde fortsätta.
Så där står vi med risk för skilsmässa när det plötsligt börjar lukta brand och smält plast.
H.E.R.R.E.G.U.D!
Vi springer runt i huset med näsorna febrilt sniffandes och hamnar till slut i källaren. På dessa korta sekunder ser jag framför mig brandbilar och en sothög med en skorsten i mitten. Som på CSI.
Hur som helst hittade vi till slut en kopplingsdosa som hade fått lite för mycket ström och brunnit sönder. SNACKA om att man får en helt ny typ av respekt för el, speciellt i kombination gammalt trähus. Stålmannen i form av Mr B kom dagen efter och drog om en kabel eller två, gav oss en halvbra diagnos för elens status i huset och gav oss lite ro.

Kapitel 2.
Kor som inte mjölkas så ofta som de borde förtjänar en hedersmedalj
Jag har påbörjat ett avslutsprojekt, nämligen amningen. Jag tycker det känns sådär att stå och välja mellan amning och en burk med nötkött och sötpotatis så nu får det vara nog. Nu ska jag inte gå in i detalj på det här med bröst men jag säger bara en sak som liknelse så kanske jag vinner några sympatier – zeppelinare. Jäpp, där har ni status varje morgon…

Så när jag ser kor som knappt kan gå för dom är sprängfulla med Arlas vita guld kommer jag verkligen veta hur det känns.

Kapitel 3.

Ok, det blir en ganska tunn bok. Får dra till mig nya lärdomar och kanske fylla ut lite…

/Fröken Fanta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s