Fikonträd med tålamod

För ett tag sedan fick M ett fikonträd av våra härliga fd grannar som tyvärr fick en tuff start i sin nya familj. Det visade sig att den blev deprimerad hos oss och tappade alla sina blad och de två små fikonen som hade börjat växa till sig. Nu har den (som alla andra våra plantor, träd och buskar) fått smaka på de vassa redskapen och blivit ansad för att förhoppningsvis kunna ta sig ur depressionen och så småningom ge oss små frukter.
Otroligt nog har den efter två dagar redan fått små blad på inte mindre än fyra skott – Mrs Greenfinger… Eller just mrs lucky 🙂

20110814-213546.jpg

20110814-213553.jpg

Helgen har i övrigt varit fantastisk. Vi älskar verkligen att bo i vårt nya hus i vår nya kommun och kommer på oss själva gå och nöjt sucka över hur bra vi har det. Till och med byns centrum är bättre än vad vi kunnat ana, och det är inte bara för att det finns ett Systembolaget där även om det såklart förbättrar det hela.

Igår var vi i Askim hos A och B och avnjöt en härlig trerätters middag samt ett härligt dopp i deras utespa. Jag som varit skeptisk till hela pool-iden erkänner att det var helt underbart att hoppa ner i ett varmt bad mellan huvud- och efterrätten tillsammans med ett flytande drinkbord. Ellen var också helt förälskad i badet och ville inte alls komma upp förrän hela hon var som ett stort russin 🙂 bilden är hemsk men visar tre tjejer i plurret!

20110814-213645.jpg

Imorgon är det första riktiga dagisdagen För Ellen på det nya dagiset, det ska bli skönt för både mig och henne att hon får lite vänner att leka med. Så får Viktor (och jag) lite egen mammatid på dagarna!

/Fröken Fanta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s