Krävs kvotering för att kvinnor ska få ta plats?

Diskussionen kring jämställdheten i samhället har hamnat i sandlådan tack var snacket om kvotering in i styrelserummen. Att vinkla diskussionen till att handla om kvinnors rätt till styrelserum blir så absurd och sätter snarare det kvinnliga könet i centrum än den kunskap och kompetens det borde handla om.

Jag skulle aldrig vilja att en kvinna är delaktig i driften av mitt företag på grund av att hon är kvinna, det tror jag ingen vill. Tänk om hon ändå skulle vara satt på platsen för att vi har en idiotisk kvoteringslag?

Det borde stå relativt klart nu att det tar tid att ändra beteenden. Män har alltid varit överrepresenterade i styrelserum och på chefsposter och det tar lite tid att förändra. För 20 år sedan hade vi aldrig haft en Annika Falkengren som VD för en av våra största banker – vi får ha tålamod och ”vänta ut” gubbarna som sitter på sina poster så att attityden förändras. Under tiden ska vi sträva mot att hålla samma krav på kvinnor som på män och fokusera på att utnyttja skillnaderna mellan könen (för de finns där oavsett vad någon säger) och vända till något positivt

Om det fortsätts att ”tvinga” in kvinnor, blir det ett bra resultat? troligtvis inte…

Dessutom pratas det om att kvinnor är så mycket sämre på att löneförhandla än män – Då får väl kvinnor helt enkelt lära sig att bli bättre i den förhandlingen. Ska vi förnedra hela kvinnosläktet genom att tvinga män förhandla för oss båda?

Vad ska jag då lära min dotter? Välj nu ett yrke där det finns många män för då får du jobb tack vare ditt kön och inte din kompetens. Dessutom får du samma lön som männen för dom kan förhandla bättre än du *spark i rumpan och puss på kinden*

Urlöjligt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s