Gothenburg Eye!

Är jag den enda Göteborgaren som är positiv till hjulet vid Operan? Idag på GP.se läser man om yterligare överklaganden av byggplanerna som planeras börja nu i april. Jag kan förstå att det inte är så angenämt att ha den precis utanför fönstret med flygande turister som glor in i ens vardagsrum men bor man mitt inne i stan får man väl räkna med lite buller och bång oavsett om det är från trafik, grannar eller jättelika pariserhjul. Att det har blivit protester från så många håll tycker jag är löjligt! Låt dom bygga sitt hjul och njut av utsikten när du testar den istället för detta eviga gnäll – det tänker jag göra 🙂
Ps. Som namnförslag lämnar jag The Pink Eye
Annonser

15 thoughts on “Gothenburg Eye!

 1. Nej, det är inte bara du. Räkna in mig också. Däremot är jag jävligt negativ till att min lokale starke sosse vill bebygga mina hästhagar med höghus. Det blir överklagan ända in i kaklet.

 2. Dem allra flesta är positiva till hjulet, en klar majoritet var det senast det gjordes en undersökning. Det har jag respekt för. Men jag tycker inte att det är löjligt att folk reagerar. Det kostar oss skattebetalare en hel del och sen går det att diskutera hur hjulet kom till i den politiska processen.

  Jag har inget emot att det finns ett stadshjul i Göteborg, passar jättebra på Liseberg, men det passar inte nere vid operan.

  Kanske Göteborgs högfärd…?

  • Det kostar inte skattebetalarna ett enda öre.

   Låter lite högfärdigt att säga det, men det behövs göras. Ta och läs på lite vad som är skillnaden på nämnder och bolag så kommer du säkert komma till klarhet om detta med kostnaden.

 3. Vad jag invänder mot främst är platsen de tänker ställa det.

  Nu när man äntligen kan ta sig ner till båtarna och fiket vid Lilla Bommen, Operan och det härliga promenadstråket ner till Casinot så skall övergången göras om till en byggarbetsplats och sen (förmodar jag) spärras av när hjulet är i drift.

  Och ett hjul, helt ärligt. Finns det inget annat sätt att dra hit folk/locka redan befintligt folk att spendera pengar? Är det så himla kul med hjul?

 4. Envetenhet är inte positiv

  Köpt eller spontan glädje?

  På sommarhalvåret ser man massor av barn och vuxna samlas på konstgräsplanen vid Lilla Bommen. Där hörs glada röster och många skratt från barn som leker, utövar någon sport eller bara sitter och vilar. Här har staden bäddat för kultur utan pekpinnar eller avgift. Det är det egna skapandet som får spelrum. Är inte det ett lyckokast?

  Snart kommer spontaniteten och friheten vid Lilla Bommen att få vika undan för en styrd upplevelse. Mot betalning kan den som vill få en upplevelse av frihet och luft under vingarna under några minuter. Ett pariserhjul skall uppföras. Ett fint men lätt begagnat sådant. Jättehögt och fantastiskt.

  Vid världsutställningar för hundra år sedan reperesenterade dessa hjul dåtidens ingenjörskonst och var ett tecken på människans storhet. Så starkt symbolvärde hade hjulet att det fick en rennäsans kring millennieskiftet. Har inte ett hjul som uppförs nu, 2009, tappat all relevans och förlorat sina positiva associationer och sin symbolik?

  Är inte hjulet i sig en slags rättshaverist som skall bygga till varje pris

 5. Jättebra med ett med ett pariserhjul Men tyvärr är det strategiskt sett in grov missbedömning av politikerna. Placeringen är helt enkelt ett klantigt beslut. Har full förståelse för boende och fastighetsägare osv. som inte gillar läget.

  Det hade varit klokare att lägga det längre ner i haminloppet på med utsikt över havet och staden i ett glesare område där det inte så nära och stör boende. Exempelvis kring färjenäs på hisingen där det äldsta första göteborg faktiskt grundlades, eller ännu längre ner mot hamninloppet.

 6. ja det är väl jättebra att de stora gubbarna ännu en gång kan visa att det finns pengar till dekadens. Döda ting att slåss för att bevara så att man kan få sitt namn nämnt i historien

 7. Instämmer i den positiva andan! Om hjulet placeras ex vid färjenäs vem kommer det vara till nytta för då? Tanken är väl att det ska vara lättillgängligt som allt annat i vår vackra stad? Intäkterna från hjulet, vem tar hand om dem?
  Kul iallfall att man vågar satsa på något så annorluna? Man måste ju våga sticka ut hakan! Och kom igen, det handlar om 2 år! Hur jobbigt kan det vara?

  JA till hjulet! 😀

   • Håller med – men dom skulle kunna chocka och skänka pengarna till välgörande ändamål… hahaha… nämen seriöst – det går nog ner i fickan på upphovsmännen till idén 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s