Google Analytics regerar!

För er som inte använder Google Analytics måste jag säga att jag får en uppenbarelse varje gång jag gör analyser i detta gudomliga verktyg! Nä, jag är inte mutad av Google, jag råkar bara älska allt dom gör… med undantag för Google Buzz (?!?!).

Som företagare borde det vara straffbart att inte ha koll på trafiken och beteendet på sin företagssajt. Vilka är då de största fördelarna med att använda Googel Analytics?

1. Du ser varifrån besökarna kommer ifrån vilket leder till att du kan evaluera de online-, och offlinekampanjer du gör.

2. Du kan utvärdera kvaliteten av det arbete du lägger på antingen sponsrade länkar eller på optimering av sajten

3. Du kan lägga in nyckeltal för att beräkna ROI, alltså vad varje köpande besökare kostar (eller snarare vad varje icke-köpande kund kostar…)

4. Vilka sidor på din sajt är mest besökta? Är de sidor du tycker är viktigast inte särskilt välbesökta kan det bero på att de är svårhittade och då är det vara läge att möblera om på sajten… eller inse att du och besökarna inte finner  samma information intressanta…

5. Vilka operativsystem och upplösningar använder sig besökarna av? Optimera din sajt efter besökarnas förutsättningar.

6. Hittar besökarna till dig via mobilsurf? Kan vara läge att utöka med en mobil sajt…

7. När på veckan eller under dygnet får du besökare? Är det på helgen kanske du inte ska lägga en massa mediepengar på vardagarna.

8. Vart i landet eller vilket land surfar besökaren ifrån? Kan vara viktigt för språkval på sajten, sökord på Google Adwords eller vilken vokabulär som är mest lämplig.

Listan kan göras lång, behoven är väldigt olika från företag till företag men alla har det grundläggande behovet av att lära känna sina besökare.  Det kan för många kännas skrämmande att sätta sig in i nya system men ta hjälp för att komma igång för att successivt kunna ta över kontrollen helt själv, det är inte raketforskning vi talar om!

Våga Älska Analytics!

The truth is in there…

Julia

Annonser

1 thought on “Google Analytics regerar!

  1. Hej! Jag är helt ny här på Worldpress. Använde Google Analytics på min förra blogg och är jätte nöjd. Men vart klistrar jag in koden på Worldpress. Har suttit här och klurat jätte länge men hittar inte platsen där jag ska klistra in koden. Skulle bli jätte glad om du kunde hjälpa mig! //Karine

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s